werken op hoogte ladder


Werken op hoogte Preventie en Interim.
Home Opleidingen E-learning Werken op hoogte. Gebruik van een snijmachine. Gebruik van een breekmes. Vlieg in de soep. Ladders steigers stellingen trappen hoogwerkers. Belang van het VCA attest! Wie op een steiger werkt wie toezicht houdt op de werkzaamheden en wie een steiger opbouwt of aanpast moet een aangepaste opleiding ontvangen! zie codex welzijn titel VI hoofdstuk II afdeling IV artikels 11 en 18.
Veilig werken op hoogte wetgeving Prevent.be.
Productiviteit sociale innovatie EANPC. Op zoek naar een expert? Veilig werken op hoogte wetgeving. Veilig werken op hoogte wetgeving. Over werken op hoogte zijn er verscheidene regelgevende bepalingen. De belangrijkste zijn samengebracht in de Codex welzijn op het werk Boek IV Arbeidsmiddelen Titel 5 Het gebruik van arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte. Dit gedeelte van de site is enkel toegankelijk voor abonnees. Op onze site vindt u alle nodige informatie omtrent de verschillende abonnementsformules nl. het PreventAssist abonnement en het PreventEssentials abonnement. Indien u reeds over een abonnement beschikt meld u dan hier aan om verder te lezen. Als abonnee uw wachtwoord vergeten?
Alle ins en outs van wetgeving en normen.
Bij het werken op hoogte mogen ladders slechts worden gebruikt voor kortdurende werkzaamheden met een klein valrisico of als er redelijkerwijs geen veiliger alternatief mogelijk is. Indien in bepaalde situaties bij werken op hoogte wel een ladder als werkplek mag worden gebruikt dient met diverse beperkende criteria rekening te worden gehouden. Dit betreft onder meer de stahoogte de afstand tussen voeten en grond en de reikwijdte hoe ver de werknemer zijn arm moet uitsteken om zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De stahoogte mag maximaal 75 meter en de reikwijdte maximaal 1 armlengte bedragen. Ladders mogen nog wel worden ingezet als transportmiddel bijvoorbeeld om materialen naar boven op het dak te brengen. Een dergelijk gebruik van ladders is bijvoorbeeld van belang voor dakdekkers rietdekkers en schoorsteenvegers.
Arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogten Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg.
Dit besluit is een aanvulling van het koninklijk besluit van 12 augustus 1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen. Het KB van 12 augustus 1993 blijft van toepassing op de arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte voor zover er geen specifieke bepalingen zijn opgenomen in dit besluit. De werkgever treft rekening houdend met de risicoanalyse de nodige materiƫle en organisatorische maatregelen opdat de arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte die ter beschikking van de werknemers worden gesteld geschikt zijn om het werk onder optimale voorwaarden uit te voeren.

Contacteer ons

werken op hoogte valbeveiliging
gevelbekleding plaatsen
werken op hoogte ladder
valbeveiliging hoogwerker
veilig werken op het dak
sm materiaal
occasie heftruck te koop
trap heftruck
werkhoogte ladder
heftruck tweedehands