veilig werken op het dak


Veilig werken op hellend dak.
Zo kun je veilig werken op een schuin dak. Bij een hellend dak weet je waar je heen kunt vallen: naar achteren. Het veiligheidsharnas moet daarom een bevestigingspunt op de borst hebben, zodat de vanglijn niet over je rug langs je nek loopt.
De Dakrandbeveiliging Veilig werken op platte daken.
Veilig werken op platte daken. Werk je op een plat dak? Dan ben je met de Altrex Dakrandbeveiliging verzekerd van de nodige veiligheid. Het slim ontwikkelde systeem bestaat uit slechts drie onderdelen waardoor je hem snel en eenvoudig in elkaar zet.
Werken op hoogte Onderwerp Arboportaal.
FNV Bouw lanceerde vandaag een gratis app voor veilig werken in de bouw: de Bouw Veilig app. Meer aandacht nodig voor arbeidsomstandigheden in glastuinbouw. In 2014 en begin 2015 inspecteerde de Inspectie SZW ruim 300 groente en sierteeltbedrijven. Bij circa tweederde van die. Met nieuwe app Dakpaspoort veilig het dak op.
SBD Arbo Veiligheid.
Jaarlijks gebeuren er nog steeds talrijke ongevallen, waarvan sommige met dodelijke afloop, doordat werknemers tijdens het werk van het dak vallen. Onderstaand een opsomming van de activiteiten en ontwikkelingen inzake veilig en gezond werken op hoogte, uitgevoerd door Inspectie SZW voorheen Arbeidsinspectie en SBD in de periode 2000-2012.
Veilig werken met ladders op daken tijdens verbouwing.
Hier zijn wat tips voor het veilig werken op daken en aan goten. Met dank aan MarcoDezicht, Amdusias, H@ns en Jan. Doe het nooit alleen, zorg dat er iemand in de buurt is die eventueel kan helpen, materialen aangeven en in noodgeval hulp kan halen. Indien je hoogtevrees hebt, ga dan niet de ladder of het dak op.
Alle ins en outs van wetgeving en normen.
Terwijl de meeste mensen nooit een dak betreden is dat voor onder meer dakdekkers, airco-technici en GSM-installateurs een dagelijks gebeuren. Indien geen doeltreffende maatregelen voor dakbeveiliging worden genomen lopen deze personen onaanvaardbaar risico. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om de gevaren voor hun personeel bij het werken op daken zoveel mogelijk te beperken.

Contacteer ons

werken op hoogte valbeveiliging
gevelbekleding plaatsen
werken op hoogte ladder
valbeveiliging hoogwerker
veilig werken op het dak
sm materiaal
occasie heftruck te koop
trap heftruck
werkhoogte ladder
heftruck tweedehands