veilig werken met ladders


Wetgeving Prevent.be.
Overzichtstabel en vergelijking met de KB's' in de oude Codex structuur. Laatste wijziging: 04/08/17. Machines en arbeidsmiddelen, Intern transport, Werken op hoogte. Moeten ladders gekeurd worden door een externe dienst voor technische controle? Ladders hebben heel wat te verduren: ze worden vaak dagelijks gebruikt en blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Daarom is het absoluut noodzakelijk om een ladder regelmatig te controleren op defecten. Maar moet dit door een externe dienst voor technische controle gebeuren? Laatste wijziging: 09/01/14. Werken op hoogte. Veilig werken op hoogte: wetgeving.
Ken jij de regels voor veilig werken met een mobiele ladder?
Met onze volgende tips kun jij veilig werken met een mobiele ladder. Het plaatsen van de ladder. De ladder neerzetten en er meteen op klimmen, is niet slim. Er gebeuren jaarlijks tientallen ongelukken met ladders, soms zelfs met de dood tot gevolg.
Veilig werken met trappen en ladders Arbo Support.
Arbo Support / Nieuws / Veilig werken met trappen en ladders. Werkgevers moeten zorgen voor een veilige werkplek. Wanneer op hoogte gewerkt wordt moet valgevaar voorkomen worden. Hiervoor moet zoveel mogelijk in het ontwerp worden gezorgd dat tijdens de bouw, gebruiks en onderhoudsfase van een gebouw alle werkplekken veilig bereikt kunnen worden en zijn voorzien zijn van hekwerken en leuningen.
Arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogten Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
De werkgever beperkt het gebruik van ladders, trapladders en platformladders als werkpost op hoogte tot arbeidsomstandigheden waarin het gebruik van andere, veiligere arbeidsmiddelen niet verantwoord is, gelet op het geringe risico en gelet op, hetzij de korte gebruiksduur, hetzij de bestaande kenmerken van de arbeidsplaats en werkposten die de werkgever niet kan veranderen. De ladders, trapladders en platformladders worden zodanig geplaatst dat hun stabiliteit bij de toegang en tijdens het gebruik ervan gewaarborgd is en dat hun sporten of trappen horizontaal blijven. Ladders worden zodanig gebruikt dat de werknemers steeds veilige steun en houvast hebben. Het met de hand dragen van lasten op een ladder mag een veilig houvast niet belemmeren.

Contacteer ons

valbeveiliging in hoogwerker
wetgeving valbeveiliging
hermans heftrucks belgie
heftruck tweedehands te koop
brandhout vlaams brabant
reinigingswerken
vorklift huren
wetgeving werken op hoogte
veilig werken met ladders
werken op hoogte opleiding
huur heftruck