valbeveiliging in hoogwerker


Is valbeveiliging verplicht in een hoogwerker? Skyworks.
Daarnaast is het belangrijk wat de leverancier van de hoogwerker hierover heeft aangegeven in de gebruikershandleiding. Bij steeds meer nieuwe hoogwerkers die op de markt komen, is standaard een pictogram aangebracht bij de toegang tot de korf waar het gebruik van valbeveiliging verplicht wordt gesteld.
Veilig werken op hoogte: valgordel wel of niet verplicht? / Nieuws / veiligheidskundigenweb.nl.
Pas geleden heb ik een TRA geschreven waar ik heb gesteld dat er geen valbeveiliging in een hoogwerker aangehaakt hoeft te worden bij werken boven water. Wel met de voorwaarde dat bij terugdraaien boven land of boven eventuele schepen direct aangehaakt moet worden.
Waarom gebeuren er zo veel valongelukken met hoogwerkers?
Dus ondanks het feit dat er anno 2016 nog steeds geen Europese wet is die het dragen van valbeveiliging in een hoogwerker verplicht, zal het niet naleven van deze voorschriften bij een inspectie van het SZW leiden tot een boete.
Valbeveiliging en valharnassen kopen ALM Lift.
Valbeveiliging: Er is veel over te doen en er is al veel over geschreven. Moet het nu wel, moet het nu niet, op welke types hoogwerker? Maar laat dit duidelijk zijn: Indien er in de handleiding van de hoogwerker of schaarlift draagplicht van een harnas met vallijn vermeld wordt is dit ook effectief verplicht.

Contacteer ons

valbeveiliging in hoogwerker
wetgeving valbeveiliging
hermans heftrucks belgie
heftruck tweedehands te koop
brandhout vlaams brabant
reinigingswerken
vorklift huren
wetgeving werken op hoogte
veilig werken met ladders
werken op hoogte opleiding
huur heftruck